December 7, 2014

re start

Assalam dear bloggy... Sudah lama tidak ketemu. Sebab zaman blogging sudah abis. Lagi satu sebab lupa password. Sekarang rasa nk start balik.

May 23, 2013

Tompang Nak tumpang tidur

Tido la nak.....asalkan ko jangan berak dalam tu sudah.....

Ketuk-ketuk RAMADHAN

Salam Rejab...

Semoga sempat mengganti puasa yang tak sengaja ditinggalkan tahun lepas.....insyallah...

April 14, 2012

Gizmi and family


Salam uolss...
Hari ni mau share gambar Mimi waktu kecil
umur maybe dalam 2 bulan
Mimi yg paling depan
yg besar tu mak dia Comot
and yg len tu adik beradik dia Gizmo n Gizmu
they olsss semua dah hilang
xtau pigi mana
tinggal la anak mami sorang
Gizmi a.k.a MIMI
wat a beautiful eyes isn't?
sekarang? he's an one eye Jack.

February 11, 2012

gizmi a.k.a mimi the barbarian

February 1, 2012

Selamat Hari Wilayah!!

salam blogy....

Wahhh......excitednya sambut hari wilayah!!
Sila jeles sebab org2 luar wilayah masih bekerja pada hari ini hehehe.....
Hari ni mau uruskan a few things yang sudah lama tertangguh
insyallah akan berpergian ke Shah Alam
apa-apa kita minum dulu.....!!!!!

December 22, 2011

salam khamis

November 4, 2011

Salam jumaat

Salam Jumaat

Sekarang musim hujan
Sejuk sentiasa
Aman damai
sangat suka

Sejak dua menjak ni
selalu rasa letih
penat la....mental illness
sdh dua weekend berturut2
tidur sampai tengahari
tp blum puas lagi

haishhh...kang tidur selama-lamanya kang

October 2, 2011

Jom Masak!!

Salam

hari ni mau masak untuk cik kam :D
menu utama ikan siakap yang cik kam sendiri pancing hehe...
sudah googs resepi plus sayur-mayur.....
tu la buku resepi saya
tiap kali mau masak misti buka 'buku'
sebab saya xreti sangat masak..
jap lagi mau pigi beli barang
so off to Giant senang
semua ada under one roof

September 25, 2011

-Sabtu-

Weekend yang sangat menyenangkan
Digunapakai semaximum mungkin untuk rehat dan kemas rumah
Sabtu pagi bangun pagi kejut hubby pegi kerja
Sediakan baju, stokin
Dah siap cium tangan, pipi sepoloh kali then say bye..bye
Hubby gi keje....on laptop
Melawat bandar, collect rent....tengok pembangunan sana-sini
Baca status kengkawan kt facebook...kalo ada gambar kita klik gambar
Sambil2 blog walking....
bila dh boring, matat kelip2....off laptop pastu sambung tido :D
Pukul 1.30 t/hari terbangun sbb Gizmi kacau meow2 minta makan
bangun tgk semua dah terpacak minta makan
Dino, Gizmi, Dinu, Tompang ngan Ginger
Kesian anak mami lapar....

Lepas kasi diorang makan.....
bermalas-malasan tgk tv
bila jam dah menunjukkan jam 2.30 ptg
baru sebok2 mau mandi
tunggu hubby pulang jam 3.40 misti sampai umah
hubby balik siap2 pula mau pegi open hause
tak jauh...tu depan umah je hahaha
makan2...sembang2...sambil tgk umah sendiri hehee
balik umah rehat2 jap....hubby ckp mau pigi menebas jap
so bagi la dia pegi.....sian dia kakinya baru sembuh...tu nk gi practice balik dia ckp
di rumah saya siap2 mau pigi umah kawan yg nak tunang malam tu
Hubby balik siap2 semua maka berangkatlah kami ke kajang

kawan Hubby ni tunang dengan org xjauh...
jiran selang 1 rumah saja...hehe
sampai sana...mak aihh...mcm kenduri org nk menikah pun ada....sib baik pakai cantik2 hehehe
bila semua dh selamat......makan lagi....
sebab masih kenyang makan open house jiran petang td....so kami mkn sayur dgn amik ayam seketul saja
lepas kenyang maka balik la kami....tp of coz la kan dh ada kt Kajang misti kena singgah umah mak mertua
dah umahnya sebelah taman je....hehe
sampai umah, kawan2 lain yg attend kenduri pun join sekali....
mula la sesi2 komen-mengomen pasal kenduri tunang tadi....
haihhh...pelik la aku, org lelaki pon pandai gosip ye?
pung-pang-pung-pang
tgk jam dah pukul 3.30 am!!
wahhh.....pagi la sangat!!!
lepas semua dh balik...maka kami pon balik la ke teratak buruk kami di BBST
hubby ckp dia penat....xlarat nk drive....
so sy offer la diri untuk drive....
ikut LEKAS ok lagi....mata fresh sbb ala2 scary la kan drive highway ni at this hour....sapa biasa ikut LEKAS misti tau.
Kuar exit Pajam....amik kau!!! trus mata otomatik ngantuk...
hubby dh tido sebelah.....tak sampai ati nk kejut dia plak.....so tabahkan hati drive sampai umah
Alhamdullilah.....sampai.
Tgk anak2 dah tunggu kepulangan kami depan pintu.
Masuk umah....mandi sbb badan melekit....xselesa....
pas mandi trus pang tido....tgk jam dh pukul 4.30am.
Kroh...kroh...kroh....kul 11am baru bangun hahahhaahaaaa

huh.....penatnya.