iklan

March 2, 2016

Ahmad's Wedding @ TUDM Subang

Last Saturday bersamaan dengan 20 Mac 2016, maka berlangsunglah majlis resepsi belah Ahmad
Ahmad is Haleem's cousin...anak Pak Long.
Oleh kerna Pak Long is a retired Air Force,
adalah menjadi kewajipan beliau untuk menjalankan majlis kawin anak-anak dia kat camp/base.
Dulu Khairil, abang si Ahmad pun buat kat camp juga, tapi kat TUDM Sungai Besi.
Pak Long retired as Brigedier Jeneral in the air force.
Rank ni dalam kerajaan biasa adalah pada gred 54 untuk yang tak tau.
So maybe Pak Long boleh dapat special discount.
Anak-anak Pak Long semua dah selamat menikah.
So maybe pasni Pak Long nak buat resepsi untuk cucu-cucu dia pulak.

Baba, Hana & Mummy a.k.a Yang


Takdak gambar dengan pengantin.
Sebab bila anak tengah membesar dengan buas,
maka bila pegi majlis ramai-ramai orang macam ni
mata tak boleh lepas dari anak...takut jadi apa-apa.
So, mata kejap pandang anak kejap kat pinggan.
Sambil-sambil tu tangan suap nasi kat mulut sendiri sekali dengan mulut anak.


Hana mmg pandai pose...yang pasti bukan ikut mak becoz the mak is so dull


Tahniah untuk Ahmad and wife.
Semoga berkekalan hingga akhir hayat.
Sila menambah cucu untuk Pak Long and mak Long.
Bapak mertua si Ahmad ni pun Air Force juga.
Kira bergabung meletop.

March 1, 2016

Keadaan semakin baik

Hana Nourisha Icha Maicha
My little baby ain't little anymore.
Baby mummy is big-big girl already.
Hana dah bole ride basikal sejak 2 minggu ni.
Of coz basikal 3 roda.
So sekarang menjelang petang I memang semangat nak keluar opis on the dot.
5.30 misti swap pass, jalan laju-laju start enjin then vroom balik rumah.
Sebab rasa sayang every minit kalau terbazir tak spend time untuk main dengan anak.

see...how can u say no to this face?

 
I've been blessed
with a wonderful hubby and kid.
Kerja yang halal...boleh bantu hubby
dan yang penting new working environment yang tak effect my time with the family.


Syukur alhamdullilah...
Atas rezeki yang Allah bagi.

February 15, 2016

DML : Bandung Indonesia

Down Memory Lane.

Photo taken back in 2013 when we were in Bandung together with my in laws.
It was a fun vacation with the family.
The weather is good, so does the food.
What I like  most about Bandung is the cool weather...
and ya....its a good place to shop.
U can actually buy a pair of Levi's jeans for half the price in KL....and its original.
 

Dinner at ...couldn't recall the place...udah tua banget kata orang Indonesia




They serve both local and western food here....the food is nice...so was the price.

February 4, 2016

Anak Dara Saya


Anak dara mummy dah besau panjang...
Tahun ni dah masuk 4 tahun....
Budak-budak umur ni dan masuk pre-school...but not her.
Sebab bapak dia cakap takmo kasi dia stress belajar
Setuju....anak mummy kecik lagi...kasi abis main dulu


Anak mummy Hana Nourisaha time umur setahun lebeh kot. Tak ingat haha....



Sekarang dan besau...huhu...how time flies...


Mummy loves u to the moon baby.....


January 4, 2016

Happy New Year 2016

Life is like a tree.....and we are the monkey

December 7, 2014

re start

Assalam dear bloggy... Sudah lama tidak ketemu. Sebab zaman blogging sudah abis. Lagi satu sebab lupa password. Sekarang rasa nk start balik.

May 23, 2013

Tompang Nak tumpang tidur

Tido la nak.....asalkan ko jangan berak dalam tu sudah.....

Ketuk-ketuk RAMADHAN

Salam Rejab...

Semoga sempat mengganti puasa yang tak sengaja ditinggalkan tahun lepas.....insyallah...

April 14, 2012

Gizmi and family


Salam uolss...
Hari ni mau share gambar Mimi waktu kecil
umur maybe dalam 2 bulan
Mimi yg paling depan
yg besar tu mak dia Comot
and yg len tu adik beradik dia Gizmo n Gizmu
they olsss semua dah hilang
xtau pigi mana
tinggal la anak mami sorang
Gizmi a.k.a MIMI
wat a beautiful eyes isn't?
sekarang? he's an one eye Jack.

February 11, 2012

gizmi a.k.a mimi the barbarian