iklan

December 31, 2008

The Beauti-fool journey of 2008

366 days of 2008....i spent half of it in INTAN doing my DPA and another half becoming a normal person again. What's up wit 2008? hehe....A LOTs of thing happen. I think i've started to gain my 'maturity'...the way i looked things are diffrent..the way i handle my 'things' are different...the way people treat me also different. People go and sometimes they come back. True friends will never go and true friends will do a come-back! Am i being a good friend this year? Nop!!...it hard to admit it but it's true :-( I neglect my friends during my love-is-in-the-air mood. I spent most of my time with him.
"Lepak dengan kengkawan??" kadang-kadang ada la.
"Nak telepon kawan-kawan??" Tunggu si comot tu bertanduk agaknya.
But, that's life. What comes around...goes around. Until one moment...i lost him and that's not all coz i lost my mind too...and guess wat happen? i've call/sms all my friends to chit-chat becoz i'm afraid to be lonely!! that's it!!!!! that is my big problem....i'm afraid to be alone. Even bill hp aku untuk beberapa bulan tu semua dah sampai limit..hahaha...I'm soooo....LUCKY to have my friends around me at that 'moment in hell'. Untuk kengkawan aku yang banyak gilerr tolong aku masa aku macam dah nak 'mati' tu, time kasih banyak2....aku pun tak tau macam mana nak balas balik budi korang.
Ok...takmau la mood sedih2 lagi. 2008 is the 'grand-journey' for my life. Banyak pengalaman yang aku dapat, cumanya samada aku belajar atau tak je dari pengalaman yang aku dapat tu hehehe...pengalaman DPA selama 6 bulan setengah yang 'best'. Nape 'best' sebab ada yang menarik dan ada yang menarik tapi sumpah aku tak mau buat lagi. Apa yang best kat DPA? so...my 10 best moments in DPA are :

10. blajar nak dandan diri...hehe...kelakarnya tapi memang betol..

9. aku belajar pakai court shoes + skin socks....sebab kena paksa...tapi best arr...aku suka...sekarang ni jer aku dah mula tak pakai socks lagi gi keje..

8. awal2 kusus tu aku gi kuar jap nak gi amik gambar paspot, kena masuk balik kul 2, aku kuar kul 12.30 gi PJ ngan kam...sekali nak balik jalan jem nak M#*@&S! kat federal highway...nangis2 aku dalam keta sebab takut kena marah...adoii....orang INTAN ni betol la psiko aku hehehe...sib baik kam pemandu yg best...sempat plak sampai...TQ so much kam..u save my day again :-)

7. Wat road-block ngan abang polis kat ngan sekolah batu apa ntah kat KL Huhh...best giler dapat tahan-tahan motor pastu cheak2 lesen orang hehe...mcm samseng jer aku padahal gomen servant yg tengah kusus jer hahaha...tapi aku tak sampai ati nak bagi 'surat cintan' so aku bagi warning jer...hehe...

6. sesat di Gunung Panti bersama-sama platoon aku. Huh...seram siot...2 jam pusing2 tempat yg sama. Ni semua tongkat ali punya pasal la ni....len kali jgn gatai2 tangan gi amik benda tu.

5. aku beyak di tengah lautan selat melaka hahaha.....2 kali plak tu. Aku tak malu pun nak stori dengan kengkawan aku sbb bukan semua orang leh wat mcm ni. Tapi aku wat pun sbb terpaksa la...hahaha....sakit perut yg amat padahal OBS tu jauh lagik ntah bape jam nak sampai. TQ pada whaler-mate aku all the Jeraians...hehe...yg tolong aku turun-naik whaler sbb nak melepaskan hajat.

4. berjaya buat 'sewer' masa modul bomba kat KKB sampai abih wa cakap lu hahaha....huh....ni pengalaman yg aku takkan lupa sampai bila2...aku dah tak sabar nak stori dengan anak2 aku nanti ni...mak masuk sewer dengan BA yang berat nak mampos tu, merangkak, mengensot dalam gelap n sewer yg sempit tu uhh....aku memang respek arr dengan ahli bomba pastu...hengat senang ker nak jadik bomba.

3. kenal kawan2 yg best dan yg agak kurang best hehehe....tapi overoll semua best...networking tu...hehehe...

2. LULUS SEMUA EXAM YAYY!!!!!

1. dapat buang all the lemaks-lemaks yg langsung aku tak perlukan hahahaha.....10kgs man....mana nak cari hehehe...FOC, takyah gi London Weight Management. Tapi sekarang ni lemak2 tu datang balik...Waaa...waa......:-(

1 comment:

Eija said...

entry yang paling panjang.. cayok2 hehe..