iklan

May 10, 2010

Intoducing...Loter

Doulu2 aku kan suka stori psl Jay Chow. Tp jay chow dh hilang /mati kot sblm aku kawin lagi. Dulu kucing ala-ala kampung gitu...tp comel sangat2! Skrg sdh ada kucing ala-ala parsi. Nama dia Loter. Sapa Loter? ni kucing umah kami. Me n Hubby. Asal-usul dr umah mak mertua. Cik kam angkut bawak sekali pindah sbb Loter ni bukan kegemaran mak-pak mertua aku sbb Loter kucing jantan yg xde sivik. Suka kencing merata2....mau kasi potong dia punya 'tut' tp xsampai ati.


Kerja Loter kt umah mcm kucing len jg makan-tido-bangun balik-makan lagi-kuar mengawan-balik-makan-tido-bla..bla..bla. Loter sangat cerewt pasal makan. Dia just makan cheese burger saja...hehe...no la. Loter just mau mkn kopok kucing yg brand SmartHeart tu campur dgn Friekies Tuna with shrimp. Sgt memilih hokey. Kalo bg yg len dia amik bau saja then wat muka xbleh blah. Aku wat xlayan saja....malas.


Umur Loter sdh bleh tahan tua la. Maybe dlm 40-50 tahun manusia. Sdh agak lembab tp yg penting sekali Loter sgt baik sbb xkencing merata2 dlm umah. Good boy Loter!! Loter ada sekor anak (ni yg aku tau la....kalo ada yg len tu memang aku xtau) nama dia Junior. Skrg ada ngan mak dia Kiki. Tp dorg duk umah lain. Skrg tgh nk cari partner utk Loter kasi 'together2'....sian dia boring duk sorang2 kt umah hehe.

2 comments:

Eija said...

macam bulu mimi je bulu kucing ko ni hehehe..

syntheare said...

itu la pasal...cuma dia panjang sket je.