iklan

May 4, 2009

Kembali ke UTM...yooooo!!!!

SKUDAI 1 Mei - Lepas balik dari majlis nikah Jery, Aca bawak jenjalan kat tempat keje lama dia kat Perling. Hehee....sambil2 tu sempat gak lalu depan umah 'orang' tu. Ermmm....seramnya....GILAK punya keja la ca hahahahaaaaa. Dah sampai JB ni wajib la pegi satu tempat keramat kan.....yela, bukan selalu dapat turun JB jenjalan. Kalau ada pun mesti pasal keje rasmi, mana leh sesuka hati jalan2. Tak sempat...bz la katakan ;-p. Mana tempat keramat tu? Ni la dia tempat 'KERAMAT' itu tak lain tak bukan Universiti Teknologi Malaysia Skudai tempat tanah tumpahnya darahku....rindu ooo....tempat kebanyakkan orang start hidup. Macam aku sendirik....kat sini la aku belajar perkara2 baru dalam hidup. Contohnya belajar makan budu dan nasi kerabu!!! OOooo...penting tu, sape cakap tak penting?! Dan yang paling penting sekali, kat sini la aku kenal member2 baik aku macam Aca, Jery, Dayang (walaupun kami satu sekolah dulu hehehee) ngan Fety.

Selain kawan2...kat sini la aku mula kenal apa itu KTN, apa itu keje ADO, kenal Dr. Azim ngan strata :-D, teodolite, GIS, Map Info, Add Math ( hahahaaaa...seram) dan macam2 lagi la. Gambar 1st kat bawah ni Fakluti Alam Bina. Ni kira fakulti paling vogue da vass la kat UTM sebab student2 dia pun very the vogue2 da vass....xcaye tanya Kak Ija. Pastu aku paksa Aca jadik model kat koridor tepi masjid UTM ni...heheheee....just like old days la. Pastu bus stop ni macam tak berubah.....macam tu gak. Teringat plak dulu tetiap ari naik bus kat sini nak balik kolej.

Taadddaaaa....ni spot kira paling keramat la. Sebab apa? sebab ni la hostel pertama tempat aku 'posting' tahun 1999. Bilik 315 (aku hengat tau!! hehee) Blok G05 Kolej Rahman Putra. Roomate aku dua2 Indian Girls. Pastu next sem tukar duk ngan Chinese Girls plak. Tak cukup dengan tu, diorg test aku plak suh aku duk dgn org Borneo (time ni la aku ngan kak cuyek jadik roomate). Sehinggalah final year baru la diorang kasik aku duk ngan Malay girl plak. Sekali semua bangsa aku dah penah tido sebilik la huhuuu....korang jangan misinterprate plak tau :-P


Penat jugak jenjalan walau tak sampai suku tempat kami pegi. Yee....penat okay jalan dengan high hills, dengan ayu berbaju kurung lagi tau. Agak2 student2 tu tgk kami ni ada macam gaya lecturer ker nampak mcm student lagi huhuuuu.....*blush*blush*

Ni posing (kat bawah ni) nak tunjuk fakulti kesayanganku (errrkk...)....Fakulti Kejuruteraan & Sains Geoinformasi a.k.a FKSG. Banyak benda yang dah berubah. Aku pun sebenarnya banyak jugak lost memory. Kekadang aku ingat...kekadang aku x ingat...yeeea....aku sedar aku lum la tua sangat tapi maybe sebab faktor pemakanan yang buat memory kad aku jadik kecik je.

Cukup la tu...penat tau. Tak larat nak tawaf satu UTM. Len kali aku sambung lagi lawatan sambil belajar ke UTM Skudai. Balik umah terus tido...PENATSS. ZZzzzZZZZ.....

2 comments:

Eija said...

betoi2.. aku setuju 200%..student FAB very the vouge2 da vass termasuk aku aa tu kan.. haha..

syntheare said...

yelah kot. tapi pas masuk sgn je ko trus jadik mcm spesies kami kan hahahaaa....