iklan

April 15, 2009

Tamat Kursus

OLD STORY FOR NEW ENTRY. 2 April, Port Dickson. Aku telah men'drive'kan diri ke Akedemi Imigresen Malaysia (AIM) yang terletak kat PD. Tujuan? Attend majlis Passing-Out bagi Pegawai-Pegawai Imigresen (PI) yang telah tamat kursus selama lebih kurang 3 minggu. That's why la aku cuti khamis-jumaat ari tu. Yelah nak bagi support la sebab dulu cik kam yang anta-amik aku kat INTAN dulu (walaupun tamat kusus aku balik sendirik huhuuu.....tak mau la ckp pasal citer lama....sedih maa....takpe.. tutup buku lama, dan buka buku baru hokeyy...).

Aku kuar rumah kul 7.15 pagi. Ikut jalan lama (dapat jimat duit tol ngan minyak hokeyy...) dan sampai lebih kurang dalam kul 8.30 pagi ngam2 jer majlis start hehee...

Majlis ni ringkas jer....(sib baik hehee...). TKP Imigresen bagi speech then ada kawat lintas hormat dari semua PI. Huhuuu....tetiba aku emo lak sebab tengok diorang ni aku teringat masa aku wat modul polis ngan tentera dulu. Ermm....rindu plak dengan saat2 tu huhuuu. Masa tengah majlis tu tetiba aku ternampak seorang mamat yang aku kenal ni...hahaha....Khairi rupanya!!! khairi ni member aku kenal masa kusus kat INTAN dulu. Tapi aku memang tau dia posting kat AIM PD ni. Tak sempat nak tegur dia sebab majlis tengah berlangsung and dia pun nampak bz so malas nak kaco.



Pas abih majlis, taking2 pictures dengan cik kam. Hehehee....malu...malu...aku ni bila dah lama tak jumpa cik kam aku jadik PENYEGAN tau tak. Kira macam orang yang baru 1st time nak berkenalan.....lebih kurang macam tu la feel dia hahahaaa....betol aku tak tipu. Even dulu aku penah tak jumpa dia 3 ari pun aku jadik mcm malu2 kucing sket padahal dah kenal lama gilak.


So, pas sesi taking2 pictures ada makan2 skit then aku chow balik Putrajaya. Sok nak datang sini lagik sebab nak amik dia. Huhuhuuu.....penat tapi best sebab dapat jenjalan.
p/s : cik kam look so berkilat kan hahahaaa...

2 comments:

Eija said...

eh bukan aku ngan bob ke yang anto ambek ko kat INTAN dulu? tak bagi penghargaan pun. kecik buah pinggang aku tau huhu..

syntheare said...

huhuuu.....jangan la marah. Ko ngan bob pun ada anta-amik aku tapi cik kam anta-amik aku lagi banyak kali....maybe tu yg wat dia marah ngan aku kot hahaha.....